Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بیمه ایران

امروزه صنعت بیمه به‌عنوان یکی از پررونق‌ترین صنایع در دنیا شناخته می‌شود. با ظهور اینشورتک‌ها رونق این صنعت در ایران هم کاملا مشهود است. در این صنعت شرکت‌های زیادی فعال هستند. بیمه مرکزی از طرف دولت وظیفه نظارت بر فعالیت‌های این شرکت‌ها و تنظیم بازار صنعت بیمه را به عهده دارد. بیمه ایران اولین شرکت بیمه در ایران است که قدمتش حتی به قبل از زمان تاسیس بیمه مرکزی برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برایتان جالب باشد تا درباره شرکت و سازمان مذکور و نقش آنها در صنعت بیمه کشور بیشتر بدانید. پس با ما همراه باشید.

شرکت سهامی بیمه ایران

اگر از دوستان فعال در صنعت بیمه پرسید باسابقه‌ترین و خوشنام‌ترین شرکت بیمه‌گر در ایران کدام است؟ قطعا پاسخ می‌دهند: شرکت بیمه ایران. قدمت این شرکت به سال 1314 برمی‌گردد. در آن زمان صنعت بیمه ایران در قبضه شرکت‌های روس و سایر کشورهای خارجی بود. اما با تصویب دولت وقت از سال 1316 مسئولیت ارائه خدمات بیمه به سازمان‌های دولتی، به این شرکت واگذار شد. بیمه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم خوش درخشید و جزء اولین شرکت‌هایی بود که مجوز فعالیت دوباره گرفت.

رشته‌های مختلف بیمه در شرکت بیمه ایران

در حال حاضر شرکت سهامی بیمه ایران در رشته‌های مختلف بیمه فعالیت دارد. بیمه مکمل درمان، بیمه عمر و آتیه، بیمه مسئولیت، بیمه اتومبیل، بیمه مسافرتی، بیمه آتش‌سوزی و... ازجمله این رشته‌ها است. این شرکت، نمایندگی‌ها و شعب زیادی در سطح کشور دارد. راحت‌ترین راه برای تهیه بیمه‌نامه‌های گوناگون شرکت بیمه ایران استفاده از کارگزاری‌های آنلاین است.

خرید بیمه ایران

سازمان بیمه مرکزی

در صنعت اینشورتک و بیمه، تاسیس بیمه ایران و بیمه مرکزی  تحول به همراه داشت. به‌طوری که عواید مالی و معنوی این صنعت برخلاف گذشته صرف پیشرفت کشور می‌شد. بعد از تصویب قانون سال 1316 و ایجاد شرکت های بیمه ایران و بیمه مرکزی و محدود شدن فعالیت شرکت‌های بیمه‌گر خارجی، راه برای تاسیس شرکت‌های خصوصی هم هموار شد. شرکت بیمه شرق، اولین شرکت بیمه خصوصی ایران است که در سال 1329 تاسیس شد. در فاصله سال‌های 1329 تا 1349 حدود هشت شرکت خصوصی دیگر به ثبت رسید. مسئولین وقت با افزایش شرکت‌های بیمه و زمینه‌های فعالیت آنها به‌فکر تاسیس یک نهاد نظارتی برای این صنعت در حال رشد افتادند. اینگونه بود که سازمان بیمه مرکزی ایران در سال 1350 تاسیس شد.

وظایف سازمان بیمه مرکزی ایران

قانون بیمه مرکزی 77 ماده دارد. در ماه اول این قانون اهداف و وظایف زیر برای این نهاد نظارتی تعیین شده است:

تنظیم بازار بیمه کشور و هدایت آن از طریق تصویب مقررات و آیین‌نامه‌ها توسعه و تعمیم بیمه‌های بازرگانی اعطای مجوز شرکت‌ها، شبکه کارگزاری و نظارت بر فعالیت‌های شرکت‌های بیمه‌ای به نمایندگی از دولت در بازار انجام امور اتکایی اجباری برای موسسات بیمه‌ای قبولی و واگذاری بیمه‌های اتکایی به مؤسسات داخلی و خارجی

بیمه آتش سوزی خانه

فعالیت اینشورتک‌ها در صنعت بیمه کشور

فعالیت صنایع مختلف اگر با پیشرفت‌های تکنولوژی همراه نباشد؛ افول آن صنعت دیر یا زود اتفاق می‌افتد. قاعدتا صنعت بیمه هم از این امر مستثنی نیست. اینشورتک یا InsurTech از دو واژه Insurance  و Technology تشکیل شده است که در لفظ به فناوری بیمه ترجمه می‌شود. در اصل به استارت‌آپ‌ها فعال در صنعت بیمه اینشورتک می‌گویند. مشتری‌مداری کلیدی‌ترین عنصر در اهداف اینشورتک‌ها است. این شرکت‌ها اهداف زیر را دنبال می‌کنند:

فراهم کردن بستر در جهت شناخت کامل صنعت بیمه به مشتریان دادن دانش بیمه‌ای به مشتریان ارائه راه‌حل‌های جدید برای حل مشکلات بیمه‌ای مشتریان از بین‌بردن انحصار شرکت‌های بیمه و ایجاد بستری برای انتخاب بیمه‌گر با خدمات مدنظر مشتریان اینشورت‌ها دقیقا چه کار می‌کنند؟

اینشورتک‌ها، پلتفرم‌هایی برای مشاوره، استعلام قیمت و خرید انواع بیمه‌ها از شرکت‌های بیمه‌گری مانند شرکت بیمه ایران است. احتمالا اسم بیمه دات کام را در تلویزیون شنیده‌اید. اگر بخواهیم یک کارگزاری بیمه فعال در اینشورتک را مثال بزنیم، آن، بیمه دات کام است.

نقش بیمه‌مرکزی در فعالیت اینشورتک‌ها

گفتیم که بیمه مرکزی یک نهاد نظارتی در بازار بیمه کشور است. اینشورتک‌ها بدون مجوز این نهاد، اجازه فعالیت در ایران را ندارند. بیمه مرکزی افزون‌بر اعطای مجوز فعالیت، بر عملکرد این شرکت‌ها نظارت مستقیم دارد.

سخن پایانی

صنعت بیمه در ایران به شکل امروزی با فعالیت شرکت‌های خارجی شروع شد. تاسیس شرکت بیمه ایران به انحصار این شرکت‌ها پایان داد. با رشد صنعت بیمه، جا برای شرکت‌های خصوصی هم باز شد. افزایش تعداد شرکت‌های خصوصی، لزوم تشکیل یک نهاد نظارتی بر بازار بیمه کشور را بوجود آورد. بیمه مرکزی همان نهاد ناظر بر صنعت بیمه است که در سال 1350 کارش را آغاز کرد. این سازمان در حال حاضر، مسئولیت نظارت و تنظیم بازار بیمه را به عهده دارد. این نظارت فعالیت اینشورتک‌ها را هم در برمی‌گیرد.

 

 

منبع: فردا

کلیدواژه: شرکت های بیمه بیمه بیمه ایران بیمه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفتگو با تابناک اقتصادی، درباره علت تعطیلی برخی از طلافروشی‌ها در روز‌های اخیر و حواشی رخ داده در خصوص اعتراض آن‌ها به مالیات گفت: مشکل اصلی طلا فروشان اجرای سامانه جامع تجارت است و واکنش همکاران ما انتقاد به ثبت موجودی و امنیت سامانه جامع تجارت است و نه پرداخت مالیات در سامانه مودیان.  

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یک سری طلا‌هایی هستند که بخش زیادی از آن‌ها برای طلا فروشان نیست و اگر این طلا‌ها جز اموال آن‌ها ثبت شود قاعدتا در آینده باید بابت آن مالیات هم پرداخت شود و نگران مالیات بر عایدی هم باید باشند.

وی ادامه داد: امنیت این سامانه در رابطه با ثبت آنی هم فراهم نیست، زیرا فرد باید در سطح شهر تردد کند یا از این شهر به آن شهر برود تا طلایش را بفروشد.  

وی با بیان اینکه سوالات و ابهامات در سامانه جامع تجارت زیاد است افزود: با توجه به اینکه صنعت طلای ما آسیب و تجربه تلخ سال ۸۹ یعنی اعمال مالیات بر ارزش افزوده را داشته و بعد از ۱۲ سال مشخص شد که این قانون به صورت خیلی غیرکارشناسی بر این صنعت تحمیل شده و آسیب زیادی به بخش تولید و توزیع ما رساند و باعث بروز آسیب‌های مالی و اقتصادی به حوزه فعالان طلا شد.  

وی افزود: همکاران ما معتقدند که این صنعت توان یک تجربه تلخ دیگر را ندارد، ولی علی رغم پیگیری‌ها و جلسات متعدد هنوز تغییری در تصمیم گیری اتخاذ شده اعمال نشده است.  

رئیس اتحادیه طلا و سکه گفت: مسئولین تاکید زیادی بر اجرایی شدن این سامانه دارند و همکاران ما نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و متاسفانه باعث شده که یک سری اعتراضات در این خصوص به وجود بیاید و حتی در برخی از فضا‌ها اعلام شده که، چون قیمت طلا پایین آمده طلافروشان مغازه‌های خود را بسته اند.  

وی افزود: علی رغم اینکه اعلام شده مالیات ابرازی طلا فروشان ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده صحت ندارد، ولی مالیات اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی از ۱۵ میلیون تا میلیارد بوده است. متاسفانه این حواشی اذهان عمومی را نسبت به حوزه صنعت طلا بدبین کرده است. مشکل ما مالیات نیست حتی مشکلاتی در خصوص ضرایب و مالیات‌های نابحق برای برخی همکاران داشتیم که خیلی حاد نبوده و در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه حواشی ایجاد شده برای طلافروشان را تکذیب می‌کنیم گفت: طلا فروشان نسبت به تکالیف مالیاتی و صنفی هیچ گونه اعتراضی ندارند و باید آن‌ها را انجام دهند و اکثرا فاکتور‌های خود را الکترونیکی صادر کرده اند.  

وی افزود: مسئولین باید مشکلات حوزه تولید طلا را ببیند. سال گذشته و امسال با بحران در حوزه تولید رو به رو بودیم و این امر باعث شد رکود در واحد‌های تولیدی ما تشدید شود. همکاران تولیدی ما در پرداخت اجاره بهای ملک و هزینه کارگران با مشکل رو به رو هستند. ممکن است تکرار این مسئله و رکود و تکرار رکود در این حوزه در آینده آسیب جدی به صنعت و تولید ما بزند.  

بذرافشان گفت: کارگران در این حوزه از نظر معیشتی با مشکل رو به رو هستند و ممکن است این موضوع باعث بروز مشکلات عدیده در جامعه شود.

 

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • مجوز قبولی بیمه اتکایی دی به زودی صادر می شود
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای افراد قطع عضو
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای کربنی
  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • اجرایی شدن پوشش بیمه‌ای دست و پای کربنی